La vicepresidenta i consellera Transparència, Participació, Bon Govern, TIC, Treball i Formació del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans, ha presentat els resultats de l’enquesta d’opinió ciutadana sobre el grau de coneixement i valoració del projecte de reforma de la carretera de Santa Eulària, que contempla un desdoblament entre Can Clavos i Jesús.

En total, els 82,8% dels enquestats ha manifestat el seu suport al projecte, per un 16,6% que ho ha fet en contra i un 0,5% que s’ha decantat pel ‘no sap, no contesta’. El municipi on el ‘sí’ ha tingut un millor resultat ha estat a Sant Josep (84,3%) i on el projecte té un menor recolzament és a Sant Antoni (79%).

A la pregunta sobre si coneix amb detall el projecte de desdoblament de la carretera, el resulta ha estat molt més igualat i un 50,9% dels enquestats ha reconegut no conèixer amb detall el projecte, enfront el 49,1% que ha assegurat que estava ben informat.

«El resultat és clar i mostra un ampli recolzament de la població a aquest projecte», ha explicat de Sans, qui ha manifestat que «hauríem preferit que el grau de coneixement del projecte hagués estat superior. Això ens ratifica en la nostra convicció de que les xerrades informatives eren necessàries i que, probablement, n’hauríem d’haver organitzat més».

180216 Consulta carretera Santa Eulària

La vicepresidenta del Consell ha manifestat la satisfacció per aquest sondeig perquè «suposa una nova forma de fer política, més participativa. A partir d’ara, ja ningú podrà aprovar grans projectes que impliquin un consum de territori sense consultar abans amb la ciutadania». De Sans ha aprofitat per tornar a reclamar al Govern Balear una Llei de Consultes que permetin als Consells Insulars organitzar consultes reglades.

1.500 persones enquestades

L’enquesta va ser realitzada entre els dies 8 i 13 de febrer per l’Institut Balear d’Estudis Socials. Els enquestats van ser triats segons els barems de distribució de la població eivissenca per municipis, sexes i franja d’edat.

«És un estudi exhaustiu i amb una gran fiabilitat. Preguntar a 1.500 persones dins el total de la població eivissenca major d’edat, redueix la probable desviació del resultat final estimat en només un 2,5%», ha explicat el director de l’IBES, Gonzalo Adán. IBES també ha garantit el compliment de la Norma Espanyola de Qualitat sobre investigació de Mercats i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades 15/1999.

Durant la roda de premsa també s’ha presentat el resultat de la consulta on-line sobre el projecte. En total, s’han rebut 183 vots vàlids, dels quals un 65,1% s’ha posicionat en favor del projecte de reforma de la carretera, i un 34,9% en contra. De Sans ha destacat que el valor d’aquesta enquesta és el «d’haver oferit a la ciutadania una ferramenta més per expressar la seua opinió».

Imatges de la roda de premsa

Tall de veu Viviana de Sans

Rseña en Diario de Ibiza (pdf)